УЕЛНЕС ЦЕНТЪР

ПАРНА БАНЯ

Парната баня е помещение, което се затопля с помощта на параТемпературата в парната баня стига до 40°C – 50°C, а влажността на въздуха е до 100%.

Парната баня се използва при процедури за релаксация, детоксикация, отслабване, подобряване на обмяната на веществата и еластичността на мускулите.

Въпреки, че заради високата влажност, степента на потене е по-малка, задравословния и психологически ефект от парната баня е несравним.

Прекарвайте около 10-15 минути в парната баня. Препоръчваме да правите до 3 сеанса, като след всеки сеанс да взимате хладен душ, за да намалите температурата на тялото си. Между сеансите е хубаво да се почива по 15-20 минути.

Ако не сте сигурни как тялото ви ще реагира на парната баня, винаги започвайте с кратки серии от приблизително 5-6 мин.

В случай, че почувствате дискомфорт, незабавно напуснете парната баня.

Препоръчваме като въвеждаща процедура преди парна баня или преди охлаждане да използвате Тепидариума, това е помещение за релакс между разнообразието от терапии и процедури.

 Преди да седнете или легнете в парната баня е желателно да изплакнете пейките с душчето, което е монтирано в помещението.

В парната баня се влиза бос. Не е редно в парната баня да се влиза с чехли.

Ползи от финландската сауна

Нежно въздействие върху тялото

Тя е превъзходен начин за детоксикация (прочистване на тялото от вредни вещества). Същевременно така се осигурява и противовъзпалително, болкоуспокояващо и хидратиращо дествие. Благодарение на ароматизиращата система се създават допълнителни сетивни удоволствия.

С грижа за здравето и красотата

Всеизвестен факт е, че парната баня се съчетава с редица разкрасителни процедури. След прекарване на известен период от време в помещението, различните козметични средства проникват по-добре в кожата и са по-ефикасни. Ето и най-съществените ползи на парната баня за здравето и красотата:

 • Подобравя кръвоснабдяването – Чрез разширяването на кръвоносните съдове до цялото тяло достига повече кръв и значително се подобрява кръвоснабдяването.
 • Детоксикира – благодарение на по-голямото отделяне на телесни течности тялото се пречиства от опасни токсини. Интензивното потене разтоварва бъбреците отлично.
 • Премахва мазнините и мъртвите клетки – влагата освежава и тонизира тялото. Порите се отварят и клетките на епидермиса се регенерират.
 • Прочиства дихателните пътища – парната баня стимулира отделителната функция на бронхите. Също така способства за увеличаване капацитета на белите дробове.
 • Релакс – терапиите с парна баня действат релаксиращо и са изключително благоприятни за нервната система.

Ценни съвети

Ако искате да извлечете максимума от процедури в парната баня, следвайте тези съвети, които са изключително ценни и ще ви помогнат да се справите със задачата.

 • Минете през тоалетната преди процедури.
 • Вземете душ. Преди да започнете, отделете време за бърз душ. Освен че ще премахнете мръсотията от тялото си, това ще ви помогне да отделите повече пот по време на процедурите.
 • Не влизайте в парната баня след като сте консумирали храна или алкохол.
 • Преди и след парната баня пийте вода, чай или сок.
 • Редуцирайте движенията. По време на престоя си в помещението не правете излишни движения. Просто се отпуснете.
 • След излизане от парната баня вземете хладен или студен душ. По този начин вече чистите пори ще се затворят.
 • Може да нанесете хидратиращи кремове след процедурите.
 • Не прекалявайте. Прекарвайте около 10-15 минути в парната баня. Препоръчваме да правите по 3 процедури максимум, както и да взимате хладни душове за да намалите температурата на тялото си.

РАЗГЛЕДАЙТЕ

ДРУГИ УЕЛНЕС ЗОНИ